BDD Veteranen - Lentezon Beerse  025.jpg
Deaf Devils Old Stars 2.png
 Deaf Devils Old Stars 55+

 

 

 

VELDVOETBAL - 55+

Naast het 35+ voetbal kan je als 55-plusser aan de slag in het wandelvoetbal. De speldimensies en –tempo zijn daarbij aangepast aan de doelgroep zodat je ook als onervaren voetballer de eerste voetbalstappen kan zetten en levenslang spelplezier kan beleven. Want op scoren staat geen leeftijd!

 

Old Stars houdt je als de 55-plusser echter niet alleen fysiek gezond maar het zorgt ook voor mentale frisheid. In elke vorm is voetbal bij uitstek immers een 'decision making' spel waarbij je snel de juiste keuzes dient te maken. Voortdurend nadenken, ageren en reageren op acties van medespelers en tegenstanders. Op die manier train je dus lichaam en geest. Wandelvoetbal is tenslotte ook een ideale manier om sociaal actief te zijn of te blijven. Kameraadschap houdt je jong!

 

 

 

 

 

Wat is wandelvoetbal?

De Deaf Devils Old Stars krijgen dankzij het wandelvoetbal de kans om hun favoriete sport te blijven beoefenen. Maar wat is nu juist het verschil tussen ‘gewoon’ voetbal en wandelvoetbal? Het speelveld is veel kleiner en er zijn enkele wijzigingen in de reglementen. Zo mag je niet lopen met en zonder bal en zijn slidings uit den boze.

De snelheid ligt natuurlijk heel wat lager, waardoor de sport toegankelijk is voor zowel ex-voetballers als niet-voetballers. Door de laagdrempeligheid vindt iedere 55-plusser een sportieve uitdaging in het wandelvoetbal.

 

 

Info wandelvoetbal


Wandelvoetbal is een variant van minivoetbal waarbij dezelfde regels gelden, maar aangepast aan de doelgroep van de senioren (55+). De meest opvallende regel daarbij is dat het verboden is om te lopen (altijd met één voet de grond raken). De bal mag niet hoger gespeeld worden dan de deklat van de doelen. Contact is uit den boze en slidings zijn uiteraard verboden. Al deze regels zijn er om kwetsuren te vermijden. 

Er kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Een echte competitie bestaat (nog) niet, maar blijkbaar zijn er gesprekken bezig om die op te starten.

Ook de Footbal + foundation van de Voetbalfederatie Vlaanderen heeft wandelvoetbal onder de titel ‘Old Stars’ gelanceerd. Ook hun aangesloten clubs starten wandelvoetbal op. Een lokale samenwerking tussen de voetbalclub, sportdienst en de wandelvoetbalclub is de ideale mix om samen met succes wandelvoetbal te introduceren en er een sterk project van te maken. 

 

 

Maatschappelijke meerwaarde

TOPE gaan we de strijd aan tegen de vereenzaming van senioren in de maatschappij. Met initiatieven als het wandelvoetbal draagt de community werking van Deaf Devils haar steentje: Het wandelvoetbal vormt de ideale gelegenheid om sociaal actief te zijn en te blijven.

Bovendien blijven de Old Stars niet alleen fysiek gezond maar het wandelvoetbal stimuleert ook de geest. Je blijft actief bezig, neemt beslissingen op het veld en zo houdt de sport je mentaal scherp.

 

Word Deaf Devils Old Stars!

Interesse om een Deaf Devils Old Stars te worden? (Spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1966 waren speelgerechtigd). Neem contact op via bdd.secretary@gmail.com en geef ons je naam, contactgegevens en leeftijd door. Bij je inschrijving ontvangen we ook graag een medisch attest.

Deaf Devils Old Stars

 

Gebeten door de voetbalmicrobe en zin om actief te voetballen? Daarnaast krijgen de wandelvoetballers ook de kans om hun voetbalkunstjes te showen op tal van nationale en internationale wandelvoetbaltornooien. Sluit je dan aan bij onze Old Stars! Voor 75 euro word jij een Deaf Devils Old Stars! Inbegrepen in deze prijs:

  • Trainingskledij: Shirt, broek, kousen, rainingsjas en -broek.

  • In naam van de ‘Deaf Devils Old Stars’ deelnemen aan nationale en internationale wandelvoetbaltornooien.

  • Verzekering.

  • Drankje na iedere wandelvoetbaltornooien.

  • Gratis één bon van BDD eetfestijn (steak of mossel).

  • Gratis één inkom voor kwalificatiewedstrijden.

  • Via de meeste mutualiteiten kan je een groot deel van uw lidgeld terug krijgen via een tegemoetkoming. 

 

Interesse ?

De club kan haar kandidaten registreren via de online formulier en dit tot dinsdag 31 augustus 2021.

Vragen? Contacteer Ann Smets@bdd.secretary

 

 

 

 

Registreer je kandidaten online!

Deaf Devils Old Stars 55+
77803228-6ee9-440f-bc73-a3a7149d3f43.jpg
basisprincipes_wandelvoetbal.jpg

Registreer je kandiaat mee!

Kledingmaat:
Medisch Attest?

Bedankt voor de inzending!

DEAF DEVILS OLDSTARS
indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

NAAM

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

NAAM

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

NAAM

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

SPELER

00-00-0000

indian-512.png
COMING SOON

NAAM

00-00-0000

KLEDING-UITRUSTING: DEAF DEVILS OLDSTARS
belgie_-trainingspak-thuis-eigen-naam-be
belgie_-voetbaltenue-thuis-eigen-naam-20
belgie_-voetbaltenue-uit-eigen-naam-2018
Naamloos-e1588020904917.jpg