RBFA

Deaf Devils officieel erkend door de RBFA

Sinds maandag, 24 oktober 2016 is onze nationale dovenploeg, de Deaf Devils, een officieel en volwaardig lid van de Belgische voetbalfamilie. Ze werden namelijk samen met de nationale blindenvoetbalploeg, het Special Olympics team, en de Belgian Homeless Devils en Flames uitgenodigd door de Belgische voetbalbond RBFA om een handtekening te zetten onder een samenwerkingsovereenkomst. Dankzij deze erkenning kunnen de Deaf Devils nu één maal per maand gratis gebruik maken van één van de vele oefenterreinen bij het Belgian Football Centre te Tubeke voor trainingen. Daarnaast kunnen ze voor alle wedstrijden steeds gratis gebruik maken van de officiële outfits, trainingspakken en materialen van de RBFA. De RBFA zal nu ook steeds alle updates en uitslagen van de Deaf Devils verspreiden via hun communicatiekanalen. De Belgian Deaf Devils U21 werden opgericht door het Deaflympics Committee ICSD en worden mee gecoordineerd door het Deaflympics Committee ICSD en T.D. voorzitter Pascal Giovannardi BDD. Het Deaflympics Committee ICSD is een organisatie die zich specifiek focust op de ontwikkeling van sportmogelijkheden voor dove en slechthorende mensen. De RBFA erkent de Belgian Deaf Devils U21 team als een nationale G-voetbalteam en ondersteunt het team logistiek ( training- en wedstrijdkledij en gratis gebruik van het Belgian Football Centre ) en in haar communicatie.

Dit is een grote stap vooruit en wij hopen dat deze overeenkomst deuren opent om in de toekomst ook meer financiële ondersteuning te kunnen verkrijgen. Wij streven er alvast naar om deze lijn ook te kunnen doortrekken en eveneens een erkenning of ondersteuning te verkrijgen van onze Belgische sporters die deelnemen aan de Deaflympics ICSD.

Activiteiten nationaal team : Deaf Red Devils en U21 Deaf Devils

1. Trainingen Belgian Football centre in Tubeke

  • Eenmaandelijkse trainingen.

  • Focus op teambuilding, trainingen en oefenwedstrijden.

2. Trainingsstage Belgian Football Centre in Tubeke

  • Jaarlijks.

  • Stageweekend ( 1 overnachting in Martin's Red Hotel ).

  • Focus op teambuilding trainingen, oefenwedstrijden, vormings- & infomomenten.

3. Deelname aan nationale & internationale tornooien

  • Jaarlijks één nationaal tornooi per niveau.

 

 

VIDEO VIMEO

 

2016

 

Dit is Pascal Giovannardi, Technische Directeur Football "Belgian Deaf Devils" van Doof Vlaanderen op Vimeo, de thuisbasis voor video's van hoge kwaliteit en de mensen die ervan houden.

bdd © 2018-2021 by Belgian Deaf Devils

Design & Development  :  Dirk en Patrick